Hallå, hallå, vart tog 2017 vägen? Ingen som vet, ingen som vet. Men nåt skevt är det med tidsuppfattningen. För varje år som går så tickar tiden lite fortare och dessutom accelererar den ju äldre man blir.

Kanske är det en konspiration eller också så enkelt som att Einstein och hans efterföljare helt enkelt missat detta.

Det känns som att 2017 passerade när jag blinkade ett par gånger. Obehagligt, på måndag är det 2018. Nu tror jag inte 2018 blir sämre än andra år. Det mesta brukar vara sig likt så väl i den lilla självupptagna världen som i den stora hotfulla där ute. Vi kommer bara närmare katastrofen och då kan jag tycka att tiden borde sakta ner istället för att speeda upp.

Katastrofen? Yes, allt tar slut, men det är inte säkert att just du eller jag får uppleva den saken. Det kanske går så fort att vi inte ens hinner märka det.

2017 har verkligen varit ett overkligt år. Det började i alla fall så när Donald Trump tillträdde som president den 20 januari. Ja, det är overkligt. Varje gång jag ser eller hör den mannen så tänker jag att någon spelar in en dokusåpa eller att allt är ett väldigt dåligt skämt.

Nästan lika overkligt är beskedet från Saudiarabien att kvinnor ska få börja köra bil i år. Vi skriver 2018, gott folk.

Och för att återknyta till Trump så konstaterar jag att bara han (och möjligen the Dude) kommer undan med "Grab her by the pussy" när det kommer till hur kvinnor ska uppvaktas. Det är lätt att få för sig att det är Trumps persona som gav upphov till #metoo, men så är det inte.

Annars är det få händelser som kan mäta sig med det genomslag som #metoo fick och fortfarande får. Kanske leder det rent av till viss förändring.

Terrordåd blev vardag i världen, men nog höjde vi lite extra på ögonbrynen när det drabbade oss i form av en ensam galning som körde ihjäl människor längs Drottninggatan. Terrorn lär fortsätta, om än IS är besegrade militärt i Irak och Syrien.

En kanske inte lika viktig, men betydligt roligare händelse var att Sverige lyckades slå ut Italien över två matcher. Nu väntar VM i sommar mot Tyskland, Mexiko och Sydkorea till att börja med. Så kul!

Och döden tog världens bästa kompgitarrist Malcolm Young och även hans storebror George som proddade flera AC/DC-plattor. För att inte tala om rockens fader Chuck Berry.

Hans Rosling hann precis ta världen med storm innan han lämnade in. Stora svenska skådisar som Gösta Ekman, Hans Alfredsson, Michael Nyqvist och Janne "Loffe" Carlsson gick också ur tiden. För att inte tala om Charles Manson, men i hans fall är det nog inte många som sörjer.