Förra helgen pratade örtterapeuten Alexandra De Paoli om det som växer runt omkring oss och nyttan i det. Både själsligt och kroppsligt.
I dag fortsätter vi på det gröna spåret. På sistone har Erica Palmcrantz Aziz, Lola Svedenbäck och Sofia Stukát befunnit sig i Piteå för att prata om just grön mat.
För mig kan sådana personer betyda både inspiration och irritation. För ibland orkar man bara inte bry sig, eller kanske är det mer känslan av att inte räcka till i vardagen som skaver. Men för det allra mesta lyssnar och läser jag med stort intresse.
För även om man inte köper allt, vill allt, orkar allt, så är nya - eller uråldriga - sätt att hantera råvaror intressant. Och med kunskap kan vi göra medvetna val i matbutiken eller på restaurangen.
Och att vara medveten räcker långt.
För ett tag sedan läste jag några ord om ekologisk mat, som jag burit med mig. De handlade om att man gärna vill äta ekologiskt, men att man inte alltid har möjlighet med tanke på både tillgång och pris.
Skribeten föreslog att vi ska vara selektiva och fråga oss:
Vad är grunden i din mat? Vad äter du dagligen?
Kanske kaffe, ägg, keso, smör, broccoli och havregryn? Låt de produkterna vara ekologiska.
Ungefär som att låta den möbel du använder mest också kosta mest.
Ha en fin helg.
Själv ska jag cykla sju mil i morgon.