Vi skulle möta våren i Barcelona.
Istället mötte vi sommaren i sin ljuvlighet.
Och häromdagen när jag cyklade till arbetet var snöflingorna så stora att det stundom kändes som att färdas genom ett snöbollskrig.
En annan kontrast: Sashimi på stjärnbeströdd restaurang, och frysta laxblock hemma. Cava och kranvatten. Sovmorgnar i gotiska kvarteren, tidiga morgnar med en hungrig hund hemma.
Och jag är rik som har möjlighet att uppleva allt det.
Att äta på ett ställe som utsetts till världens bästa restaurang är ... fint. Det är genomtänkt och sådär gott att det inte går att beskriva. Och när köttet och skaldjuren aldrig kan komma i närheten av samma fräschör hemma, så tar jag gärna till grönsakerna.
Och jag verkligen älskar att vårprimörerna börjar komma.
Att äta är en stor del av livet.
Här intill kan du läsa om att äta sig genom en del av Spanien.