Jag plockar in de första späda rabarberstjälkarna. Kokar dem med vatten, kardemumma och stevia. Äter till kvällsmat med kanelpudrad kesella.
Att få smaka trädgårdens första solvarma jordgubbe, sprittande krispiga sockerärta eller djupröda hallon ger hopp om liv.
Nästa vecka är det mors dag. Jag talar inte för alla mammor, men jag tror att vi skulle kunna göra mors dag till en dag för att ta-hand-om-mor.
För alla mödrar som alltid tar hand om andra.
Kanske en ny bok - men framför allt en lång ostörd stund i fåtöljen eller solstolen att läsa den. En sovmorgon utan sura miner, ett gofika. En middag med planering, dukning och bortplockning inkluderat.
En gång fick jag en ayurvedisk behandling vid namn abhyanga, där varm olja med eteriska droppar hälls över kroppen och varsamt masseras in. Tror aldrig att jag känt mig så omhändertagen som då.
Mors dag infaller först nästa söndag. Men ta hand om dig, och dem du håller kär, alla årets dagar.