Första gången jag hörde talas om den nakna kocken var jag i Stockholm och hälsade på två gymnasiekompisar som flyttat dit. Jag trodde verkligen att tv-programmet skulle innehålla en lättklädd kock och förstod inte alls vad som var så märkvärdigt med det hela.
Senare har jag sett en hel del av Jamie Oliver, bland annat är hans serie "Jamie at home" - bland det snyggaste jag sett i tv-design. I kokboken som kom efter programmet finns grunden till en av mina absoluta favoriträtter - en grym caesarsallad där ciabattan rostas under kycklingen i ugnen och både smälter och rostas till krispigt krämiga krutonger.
I programserien som sänds på tv nu visar Jamie Oliver hur man lagar en komplett måltid från grunden på en halvtimme. Att vara organiserad och att använda sig av genvägar och smarta tricks ska vara hemligheterna för att lyckas.
Att fixa det på en halvtimma kan kanske kännas omöjligt men enligt programmets hemsida lagas alla rätter i realtid under programmets gång. Ge det ett försök, kanske redan i helgen!