Om en månad, den 25 maj, är det EU-val. Senast det begav sig, 2009, röstade bara drygt 45 procent av svenskarna (40,43 procent i Norrbotten). Varför så få är inte alldeles lätt att veta, men kanske träffade Ronny Eriksson rätt när han sjöng att "Det är långt härifrån till Bryssel och ännu mycket längre ifrån Bryssel och hit".
När Sifo kollade röstviljan för ett par månader sedan såg det inte ut som att röstviljan är på uppåtgående. I opinionsundersökningen framgår det att "Knappt två av tio väljare med säkerhet ska rösta i EU-valet" och vidare att "Var tredje svensk känner inte till EU-valet".
Det blir lite märkligt med tanke på att runt 60 procent av de beslut som fattas på kommunnivå mer eller mindre är påverkade av EU:s lagar och regler. Orka, kanske du muttrar och somnar om på valsöndagen. Det är i och för sig också ett legitimt val.
Du får väl vakna i september då det också ska väljas, om än på inhemsk mark.
De fyras gäng i nuvarande regering eller Socialdemokraterna med sina två vapendragare. Gör det någon skillnad?
Ja, det gör det nog, men det är många som rycker på axlarna. Till och med bland aktiva socialdemokrater möts jag ibland av suckar och stön när den ekonomiska politiken kommer på tal.
"Investeringar istället för skattesänkningar" säger Magdalena Andersson, som troligen blir finansminister om sossarna vinner valet.
Ja, du har gissat rätt, det är Moderaterna som utpekas som skattesänkare.
Det är förvisso sant. Bara de fem jobbskatteavdragen har kostat statskassan 134 miljarder kronor. Det finns fler skatter som sänkts, men även om Andersson är kritisk så tänker hon inte göra något åt saken om det blir skifte i regeringskansliet i höst. Inte ens det sista jobbskatteavdraget rivs upp. Det blir lite haltande logik här.
Nå ja, jag tillhör medelklassen och har fått drygt 2 000 kronor mer i börsen varje månad. Det är fina pengar och håller jag bara för öronen riktigt hårt så behöver jag inte lyssna på argument om att det finns en offentlig sektor som skulle må bra av några av de där 134 miljarderna.
Inte heller behöver jag låtsas om att en stor grupp människor, arbetslösa, sjuka, pensionärer, blir helt utan dessa finfina skatteavdrag.
Att höginkomsttagare som finansminister Anders Borg (M) tjänar dubbelt så mycket som jag på jobbskatteavdragen är kanske inte något att hänga läpp för.
"Den som redan har får ännu mer" som det heter i någon saga.
Det är mycket ståhej kring Ryssland maktspråk i Ukraina och andra delar av det forna Sovjet. Det är knappast någon hemlighet att Putin har fingrarna djupt i syltburken och det är säkert korrekt att tala om folkrättsliga brott, i vart fall om Ryssland verkligen går in militärt i Ukraina.
USA är självfallet ivrigt fördömande, men har absolut ingen anledning att slå sig för bröstet. Tvärtom, i frågan om Kosovo var det inga problem att åsidosätta Serbiens territoriella integritet. Kosovo var Serbiens vagga!
Och du behöver bara säga "Irak" för att förstå att internationella rättsregler är något som tillämpas när det passar.