Himmelsk mat i Hultsfred

Första åren på campingen var magiska. Vi bodde vid glaskrossen. Senaste gången recenserade jag musik på Hultsfred. Då slapp jag - tack och lov - campingen.

Första åren på campingen var magiska. Vi bodde vid glaskrossen. Senaste gången recenserade jag musik på Hultsfred. Då slapp jag - tack och lov - campingen.

Foto: Frida Hedberg/SCANPIX

Piteå2012-05-12 06:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Mina resor till Hultsfredsfestivalen har inte direkt haft fokus på mat. När jag som tonåring reste till det som då var Sveriges musikfestival nummer ett var det billigast möjligt som gällde.

Ett år när vi var bilburna fick en mikrovågsugn följa med. Vid bensinstationerna på vägen ner kopplade vi helt enkelt in kontakten och mikrade oss en Gorby. Fanns det inget eluttag hade de åtminstone tinat under resan.

Men ett festivalår smakade jag något som var magiskt, förmodligen med ett extra guldskimmer runtomkring jämfört med den annars påvra kosthållningen. Och det var grillat kött med sås i en god baguette.

Och jag tycker fortfarande att kött och bröd är en alldeles fantastisk kombination. En riktigt god hemgjord burgare, kebab i pitabröd, pizza bakad i stenugn med serranoskinka och ruccola.

När jag ritar de här sidorna klart vet jag att dotterns önskan om fredagstaccos väntar i kylen.

Jag drömmer mig bort till Jennie Benjaminssons recept på steak sandwich och även om fläskfilé inte alls är min favorit blir jag riktigt sugen på de orientaliska grillspetten här intill.

Trevlig (mat)helg!

Läs mer om