Min vecka har på många sätt gått i matens tecken. På jobbet har jag och fotograferna Maria Johansson och Sanna Eriksson varit ute på tre matrelaterade uppdrag. Vardagsmat och det klassiska dilemmat "Vad ska vi äta i dag?" som de flesta känner igen är ämnen som jobben berört. Jag har verkligen grottat in mig i ämnet och nästa helg finner du fyra sidor på temat.
Hemma har menyn varit tämligen enahanda. En dag gjorde och förgräddade jag ett pajskal till köttfärspajen som stod på menyn. Men istället för att sätta undan formen lämnade jag den framme på diskbänken och åkte tillbaka till jobbet. När jag kom på det två timmar senare hade vår hund haft en tämligen trevlig stund i köket.
I helgen blir det dock roligare, som för de flesta andra. Det är på helgen vi tar oss tid att laga god mat. Själv ska jag mest njuta mat utanför hemmet. Förra helgen plockade och lagade vi Karl Johan-svamp på ön i Skelleftehamn där vi befann oss.
Några som verkligen förespråkar att vi bör ta tillvara på råvarorna som finns runt husknuten är systrarna och kockarna Carina och Ulrika Brydling. Läs mer om dem här intill!
Och trevlig helg, tillönskar jag er.