Bistrorecept och nyårsmeny

Julgåva till mig själv. Rysk prinsessa möter indian i varma (förståndiga) och gosiga skor!

Julgåva till mig själv. Rysk prinsessa möter indian i varma (förståndiga) och gosiga skor!

Foto: Fotograf saknas!

Piteå2011-12-31 06:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I min vardag väljer jag för det mesta lätt mat. Sallader, grönsaksröror, nötter och frukt. Tillsammans med familjen soppa, kyckling och fisk. Det går hand i hand med min yoga, där kroppen mår bäst av lätthet.

När jag äter på restaurang eller planerar festmeny föredrar jag skaldjur. Och anka. Anka har fantastisk konsistens och smak, lite som en blandning av kyckling och kött. Därför tilltalar salladen med rökt anka och fikon på nästa uppslag mig. En perfekt vinegrette, god sallad - och ett gott vin till - låter i mina öron som en fantastisk måltid.

För några dagar sedan testade jag en vegetarisk variant på anksalladen av det jag hade hemma. Fikon och valnötter i vinegrett var en fantastisk kombination. Och när recept inspirerar och tar en vidare, är det precis vad som är innebörden med måttangivelser, ingredienser och tillredningstips.

Är du sent ute för att planera nyårsmeny kanske du kan inspireras av bistrorecepten på nästa sida, annars är mitt tips att spara dem och testa längre fram. Kanske i januari, när matinspirationen inte brukar vara på topp.

I dag skriver vi nyårsafton 2011. När jag kliver ut genom dörren med hunden strax efter sex om morgonen summerar jag året inom mig. Jag läser egna tankar inför året som gått och tänker vidare på framtiden, både jobbmässigt och privat.

Jag hoppas på 2012. Och önskar att det blir ett fint år för alla av er.

Läs mer om