För några år sedan myntades begreppet "Hell hour". Det är tiden mellan förskole- och fritidshämtningar fram till att maten står på bordet. Tid som ofta betyder bök, gnäll, trötthet och lågt blodsocker och som lätt skapar en otrevlig stämning.
Googlar man på begreppet finns en hel del tips och tankar kring ämnet.
Det är inte särskilt långsökt att det finns ett samband mellan hell hour och trenden med matkassar.
Affärsidén med matkassar har också funnits i några år. I storstäderna är utbudet givetvis större än i norra delen av landet, men bara i Piteå finns ett flertal leverantörer.
Gemensamt fungerar det så att man väljer en matkasse som passar ens livssituation via företagens hemsidor, sedan hämtar man den i en matvarubutik (eller får den hemkörd).
En gång i veckan kommer ett mejl med basvaror man bör ha hemma. I matkassen finns färdiga recept och det man behöver för att kunna laga dem.
Läser om en frukostkasse med kokossocker, bovete crunch och granola. Kanske skulle den göra vardagens trötta morgnar mer guldsprakande. Men bara i närmaste grannstad finns en rolig variant att tillgå. Förra helgen besökte jag och mamma en liten butik med saluhallskänsla i Luleå och där kan man köpa en påse vid namn helg gourmet med en lyxig helgmiddag att tillaga, där även vintips följer med.
Trevlig mathelg!
Gör i helgen:
Ser film! "Water for elephants" och "Lincoln lawyer".
Köper biljetter till Kristofer Åströms spelning i Piteå.
Putsar de sista fönstren (pust!).