”Varje årstid har sina smaker”, skriver Ewa Tanmark på sin Kafferepssida på nästa uppslag. Där ger hon recept på Pitesommarkakan med en massa kanel i toppingen.
Kanel kanske är en adventskrydda, men för mig är smaken en självklarhet i vardagen. Nästan som salt. Jag äter kanel och kardemumma varje dag. I kesellan, i smoothien, på det rivna äpplet.
I mitt kryddiga yogite som puttrar i timmar på spisen lägger jag ned en extra kanelstång.
Så ja. Pitesommarkaka, en favorit. Och visst är det ändå så, att olika årstider gör en sugen på olika smaksättningar. Just nu: lime och basilika.
I dag på Helg färdas vi söderöver. En lagom bussresa bort finns Umeå. Under ett år var det min hemstad, då när jag gick med en liten bebis i bärsjal på bröstet.
Trots att det inte var särdeles länge sedan jag var där senast, så har det hänt en hel del. Här intill finner du ett slags resereportage därifrån.
Temat är att man inte alltid behöver resa långt för att få semesterkänsla. Senast i november tog jag faktiskt en weekend i Luleå.
Med avtryckarfingret tungt ~ och lätt ~ på kameran strosade jag bland björkträd och nybyggen.
Och på nästa sida tipsar två utflyttade Pitebor om sina bästa Umeåsevärdheter.