.
Jag sommarjobbade som städare och klev upp tidigare än tidigast. Det var under samma tid som jag köpte chokladkakor ur en pappkartong med myntlåda i fikarummet.
Senare gick jag över till cappuccino i pulverform. Små pappersförpackningar jag bröt och blandade med varmt vatten.
.
Numera håller jag mitt Mocca Master-kaffe, om inte svart, så utan socker. Däremot gärna med cashewmjölk. Och en riktigt krämig latte på vanlig komjölk är bland det bästa jag vet.
Den godaste koppen kaffe? Kanske islatten på hotellet / strandbaren Cast away på Koh Lipe. Värmen, vindarna, havet. Triangelkuddarna och långsamma sippar på perfekt svalkande kaffe.
.
I dag lyfter vi upp kaffe här på Helg och studerar den nygamla trenden med att kallbrygga kaffe. Karin Lindblad på prisbelönta Brygg CC i Skellefteå experimenterar med drycken som kommer stort i sommarvärmen.
Som ett bonustips har museet här i Piteå en utställning om kaffe just nu.