Viktigt att veta vart köttet kommer ifrån

Piteå2007-11-26 00:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
 Vid OS i Kina, där otaliga livsmedelsskandaler avslöjats, finns det oro bland OS-deltagarna att förekomsten av tillväxthormoner och medicinrester i den konventionella svinproduktionen skulle kunna utlösa falska dopinganklagelser.



Därför har de kinesiska arrangörerna valt att ställa extraordinärt höga krav på en leverantör av griskött till OS-byn. Köttet till OS-atleterna kommer enbart från grisar som fötts upp på ekologiskt foder och som är avkomma från speciellt utvalda suggor som också enbart fötts upp med ekologiskt foder.

- Vi har ansvar för leveranserna av griskött till olympiaden. Det är en politisk plikt, och man skall inte tala om priset när det är en politisk plikt, säger en talesman.



Av det kan man kanske dra slutsatsen att de idrottsmän som vill fuska/dopa sig fram bör noggrant titta så de inte äter ekologisk mat utan söka efter sådant som kommer från länder där man tillåter allsköns preparat och tillväxthormoner i djuruppfödningen.

Det här kan också ge förklaring till varför så många amerikaner ihärdigt förnekar att de är dopade fast resultatet så visar. De har ju bara ätit vanlig amerikansk husmanskost.

Anders Nordin

Altersbruk
Läs mer om