Våra gamla har det bra
Varje söndag dukar vi med vikta servetter och glas på fot i matsalen, skriver personalen på Norrgården. (Arkivbild)
Foto: Maria Johansson
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Jag som en av kokerskorna i köket på nämnda ställe måste få yttra mig.
Först och främst har vi sedan 1 januari 2007 tillhört fastighetsförvaltningen, och därmed gör vi inte våra egna matsedlar, vilket vi gjorde tidigare.
Barnomsorg, skola och äldreomsorgen har i stort samma matsedel, matsedeln görs av särskilda personer på fastighetsförvaltningen, den är tänkt att den ska vara så bra och näringsriktig som möjligt.
Några middagar serveras soppa, men då är det alltid efterrätt. Efter alla luncher serveras kaffe och kaka på vardagarna, på helgerna är det alltid bulle eller sockerkaka till kaffet, de är bakat på Norrgården.
Att maten höjs med 500 kronor per månad betyder inte att maten blir "bättre", det är råvarorna som har blivit dyrare.
När det gäller det lilla extra, vi kallar det "guldstunder", de har vi många av, exempelvis nyårsafton gör vi härliga räkmackor, cider, godis och frukt.
Sen har vi alla hjärtans dag, fettisdag, våffeldagen, nationaldagen, bingo, underhållning, vårfest med lite vin och tilltugg, en höstfest med samma innehåll.
När väderleken tillåter grillas det fisk, hamburgare, korv på grillen på altanen, vi gräddar våfflor ett par gånger under sommaren. I somras bakade vårdpersonalen mjukkaka i bagarstugan till våra boende.
Vi firar lucia med choklad och lussebullar på morgonen och gröt till lunch.
En liten julfest med glögg pepparkakor och underhållning, julbord på julafton med mera.
Varje söndag dukar vi med vikta servetter och glas på fot i matsalen, de som äter på avdelningarna har samma förmån.
Allt fikabröd bakas på Norrgården, en del matbröd också, sammanfattningsvis tycker vi som jobbar att våra gamla har det väldigt bra, det tycker även de gamla också när man pratar med dem.