Valrörelse utan jantelag
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Vi lämnar ut enkäter till samtliga bybor, ordnar öppna möten och har kontakter med föreningarna på orten.
Tycker s-föreningen med dess medlemmar att det kommer fram bra förslag att arbeta för så försöker vi göra det, oavsett partitillhörighet på dem varifrån förslaget kommit.
Naturligtvis känner vi inte till vad medlemmarna i till exempel fotbollssektionen, skoterklubben eller företagarföreningen har för partitillhörighet.
Det som tydligen skiljer oss från Brith Fäldt är poängteringen av politikens betydelse.
Jag noterar att Fäldt väljer att se sig som Svensbybo i första hand och inte som vänsterpartist när det gäller att driva frågor där hon bor.
DET BÅDE kan och bedrivs mycket utvecklingsarbete i byar utan att politiker är inblandade.
Det kan till exempel vara en idrottsförening eller en hembygdsförening som gör mycket för byn. Men när det är fråga om att få resurser från kommun, antingen i form av pengar eller med hjälp av personal är politiken med nödvändighet inblandad.
Att det är politiker och inte tjänstemän som tar beslut är ett utryck för demokrati. Människor valda av folket prioriterar vad de gemensamma skatteintäkterna ska användas till.
I Rosvik fångar ofta socialdemokraterna upp frågorna. För en del byar kommer ärendena via Byaforum till landsbygdspolitiska rådet där för övrigt Fäldt är med. En del frågor kommer till kommunalråden eller nämndsordföranden.
Men det är politiskt som besluten om pengar tas. Att det är politiken som beslutar är viktigt eftersom det kanske inte är alla byar, eller alla föreningar som mäktar med att arbeta för byns bästa.
Det får inte bli att de som skriker högst får det de vill ha. Politiken måste vara tydlig med att arbeta för alla, oavsett var de bor.
DET ÄR inte bara i Fäldts insändare som jag anar en viss förvåning över att det är valarbete på gång.
Självklart visar jag på Rosviks s-förenings framgångar som ett led i valrörelsen. En valrörelse som jag för övrigt tycker är väldigt tam.
I mina insändare om Rosvik har jag valt att visa på det som är bra med socialdemokraterna, istället för att angripa andra partiers valförslag.
Tydligen är inte det heller bra, jantelagen är stark. Tydligast med detta har Nils Dahlbäck, folkpartiet, varit i tidigare insändare. Jag är stolt över att vara socialdemokrat, jag är stolt över det arbete vi utför och jag är stolt över det vi vill åstadkomma i framtiden.
Jag vill berätta för andra om det jag tror på. Och min känsla av stolthet vill jag dela med andra. Desto fler vi är desto mer kan vi göra.