Nu är det dags för kartellen att bekänna färg
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Domstolen konstaterar bland annat att facket som mest kan kräva miniminivå i avtalet lönemässigt av utländska företag som utstationerar arbetskraft i Sverige.
Detta ger en osund konkurrens och riskerar att pressa ner de svenska lönerna. Sven Otto Littorin var snabb med att gå ut med att man nu måste göra ändringar i Lex Brittania-lagen.
Lagen som ger det svenska facket rätt att kräva svenska kollektivavtal av utländska bolag, som tillfälligt skickar arbetskraft till Sverige, även om de råkar ha kollektivavtal i hemlandet.
Det var inte bara reaktionen som var snabb utan även processen skulle vara rekordsnabb och ett förslag skulle vara framme redan efter årsskiftet. Det är nästan så man kan misstänka att förslaget redan funnits färdigt i byrålådan.
Det var ju ändå bara tre år sedan Littorin på moderaternas hemsida skrev att "Byggnads skämmer ut sig". Men sen blev det ju "nya moderaterna" och älska facket som gällde.
Nu är det tid för Sven Otto och den moderatledda högerkartellen att bekänna färg i sin krama facket-kampanj. Så mycket kramar har det ju än så länge inte varit utan, mer en läpparnas bekännelse.
Likt en hustrumisshandlare har man slagit med ena handen och tröstat och bekänt sin kärlek med den andra.
Hur Sven Otto och gänget väljer att förhålla sig i den här frågan har inte bara återverkningar på den svenska arbetsmarknaden utan riskerar även att utradera förtroendet och legitimiteten i det svenska EU- medlemskapet.
Väljer inte regeringen att ändra lagen så att svenska kollektivavtal fortfarande ska vara en garanterad rättighet för arbete inom landets gränser kan man bara hoppas att LO ställer sig upp som en man och slänger månglarna ur templet.