Laga maten i respektive kök

Låt kokerskorna hantera råvarorna så slipper vi äta plättar som importeras från främmande länder, skriver Aina Nordström.

Låt kokerskorna hantera råvarorna så slipper vi äta plättar som importeras från främmande länder, skriver Aina Nordström.

Foto: Fotograf saknas!

Piteå2009-04-08 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Den 19 mars i insändaren "Dags att tänka om" skriver skribenten "Mamma" att det är dags att gå tillbaka till matlagning i alla kök. Tänk miljövänligt, ekologiskt och handla närproducerat.

Jag tror precis som hon att det vore en god affär för Piteå kommun.
När nu matkostnaderna på våra äldreboende ska höjas med 500 kronor per månad, bör vi väl ha rätt till något slags bestämmande över vår mat. Maten skall lagas i respektive kök.
Risgryns- och mannagrynsgröten bör tillbaka och sopporna minskas (17 stycken hittills i år). Låt kokerskor och vårdpersonal bestämma, de ser ju vad de flesta tycker om. Jag kan bara tala för mig själv. Kokerskorna kan också hantera råvarorna på rätt och sparsamt sätt.

Detta skulle minska svinnet och vi skulle då slippa äta plättar och crepes importerade från främmande länder och många andra varor också som mest är skräp.
Uppmanar alla anhöriga och godemän att ställa upp och försöka tala de som bestämmer tillrätta. Betänk också var vi bor, på äldreboende "i dödens väntrum".
Läs mer om