Fula kaniner äts upp
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Jättekul att kaniner börjar bli accepterade husdjur med lite status.
I slutet av artikeln sades att skillnaden mellan hundar och kaniner är att vi kaninuppfödare slaktar alla fula kaninungar och äter dem.
Jag hoppas att de som läst detta tagit uttalandet med en nypa salt och insett att detta varierar från olika uppfödare, den kaninras som föds upp och mellan de olika regionerna i landet. Jag sticker inte under stol med att kaniner slaktas och äts, detta tycker jag är ett bra sätt att ta tillvara på kaniner som ändå måste tas bort (om de inte är sjuka så klart då äts inte köttet). Men det är långt ifrån alla så kallade "fula" kaniner som går detta öde till mötes utan alla uppfödare av renrasiga kaniner, i alla fall Norrbottens Kaninavelsförening, ser slakt på friska djur som en absolut sista utväg.
I första hand försöker vi sälja djuren och anpassa aveln efter efterfrågan.
Detta tyckte inte jag framstod som helt klart i artikeln och det hade varit trevligt att få kommentar från någon annan kaninuppfödare med. Tack för ordet!