Stoltheten – och det politisk ansvaret

Integrationen har misslyckats, menar skribenten och påpekar att bara någon som Ylva Johansson kan vara stolt över detta. (Arkivbild)

Integrationen har misslyckats, menar skribenten och påpekar att bara någon som Ylva Johansson kan vara stolt över detta. (Arkivbild)

Foto: Gunnar Westergren

Insändare2019-10-23 14:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste PT:s ledarsida den 3 oktober, vilken nog borde ha ett mera passande namn, förslagsvis ”Sagor om verkligheten”.  Vid EU-utfrågningen av Ylva Johansson avslöjade hon ju sin stolthet över en mycket kostsam och relativt misslyckad integrering. Det är nog inte många i EU-parlamentet som senare i sin analys tror på sagorna om verkligheten som hon beskrev. Så hon får nog förklara sina svar bättre för att bli trovärdig. 

En krönika under huvudledaren har "Skyll inte sviktande ekonomi på flyktingar" som rubrik. I krönikan påstås det finnas ett parti som med 30-årig trovärdighet anser att minskad flyktingmottagning skulle ge mer välfärd för de som redan bor och skattar i Sverige. Som SD-are,  tack för den trovärdigheten. 

Däremot är det naturligtvis mest svenska politiker (ännu) som beslutar och bestämmer hur stora kostnader som ska användas av kommunal/statliga skatter till dessa mottagningskostnader eller till välfärd. OBS vi i SD skyller inte detta på flyktingarna utan på våra svenska politiker som har hela ansvaret. Politikerna bör och ska ta ansvaret för svensk ekonomi.

Det får väl anses som bra och  trovärdigt att även S-politikerna påverkas i sin interna debatt om hur man som politiker fördelar skattemedel. Däremot är det väl inte svenska skattebetalare som är huvudansvariga för att man i olika delar av  världen inte löser sina olika åsikter  annat än med krig och förstörelse, som gör människor till flyktingar. 

Faktum kvarstår, det är svenska politiker som har ansvaret för hur våra skattepengar används, till välfärd eller flyktingmottagningens kostnader, inte flyktingarna.