Nu var det dags igen med förslag på ändring av utformning av sopkärl med fyra fack i samma sopkärl. Aldrig en lugn stund.
Tack Pireva och kommunen som sagt nej än så länge. Hur tänker projektledaren Henrik Nilsson på FTI angående att det är bättre för miljön med fyra fack, hur ska soporna få plats? Och vart ska resten kastas, det som inte får plats i facken. Vi är ett hushåll på två vuxna personer som rengör och sorterar efter konstens alla regler – plast, metall, glas, papper, förpackningar, batterier och så vidare, soptunnan är ändå full varje gång den töms utan alla dessa förpackningar.
Vad lever du i för värld som tycker det är bekvämt för oss som rengör och åker till containern med våra olika förpackningar men vi gör det för vi får inte plats i sopkärlet och för miljön.
Ni får all hjälp ni kan få och ni kan ändå inte sköta stationerna och tömma och hålla rent omkring. Vad händer med förpackningar och sopor som inte får plats? Slängs det runt i bostadsområden eller vart tar det vägen?
Ni behöver ju inte ta ansvar för att det är redan infört söderut med fyra fack. Men jag vet att många är missnöjda för det blir för liten plats för förpackningarna. En familj med barn som dricker mjölk, juice, fil och yoghurt då blir det fort fullt i facken. Plastcontainern är full nästan jämt.
Nu räcker det se till att ställen som inte ens har sopsortering börjar med det istället, Stockholm till exempel. I Norrland har vi haft sopsortering länge och vi har hjälpt till och ställt kärlen på samma sida för att minska på utsläppen.
Nu får det väl ändå vara nog.