Alla måste plocka upp efter sin hund

Det är för dåligt att så många inte plockar upp efter sin hund. Här en hundägare som vet hur man gör, men alltför många tittar bara åt andra hållet, påpekar skribenten. (Arkivbild)

Det är för dåligt att så många inte plockar upp efter sin hund. Här en hundägare som vet hur man gör, men alltför många tittar bara åt andra hållet, påpekar skribenten. (Arkivbild)

Foto: Christoffer Markström

Insändare2019-11-04 16:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag går ofta på promenader med och utan hund. Då möts jag ofta av hundskit som ligger längs stigar och vägar. Det är dags att göra något åt det. Börja plocka upp efter hunden!


För det första så skulle det bli så mycket renare och fräschare kring stigar och vägar, det ser ju så äckligt ut när det ligger skit här och där. Det är väl inte så jobbigt att böja sig ner lite snabbt för att det ska bli rent och fint i samhället.
För det andra så är det faktiskt ett brott mot ordningsstadgan att inte plocka upp efter hunden. Man kan få böter och det är faktiskt okej att filma om man ser att någon inte plockar upp efter hunden och skicka in till polisen. Regeln gäller inte i alla kommuner men i de flesta, den borde införas i alla kommuner tycker jag.

Till sist så skulle det bli så mycket mindre irritation bland människor. Många utan hund blir väldigt irriterade på hundägare för att de inte plockar upp efter sig. Även de som plockar upp efter hunden blir utsatta för irritationen. Tänk vad mycket mindre hat och irritation det skulle bli om man bara plockade upp.


Jag vet att det inte finns så många hundlatriner och att det inte är så kul att bära runt på en bajspåse, där tänker jag att kommunen måste ta ansvar och sätta upp fler hundlatriner så kanske fler börjar plocka upp. Men bara för att du inte orkar bära runt på påsen så släng den inte på backen!
Jag uppmanar alla hundägare att börja plocka upp och ser man en hundskit som någon annan har lämnat så kan man ändå plocka upp den ändå för att städa upp lite. Hjälps åt allihop!