Krukorna är udda och det växer gräs och mossa mellan plattorna. Pallkragarna lutar åt olika håll och det mesta är skevt och operfekt. När jag tar upp kameran för att fånga några bilder av vår trädgårdsdag blir jag först lite ledsen. Det känns sjavigt och slitet.

.

Men sedan tittar jag på min dotter med fingrarna i jorden, hunden som solar magen på gräsmattan. Tänker att vi ändå brukar kunna plocka fina blommor och goda hallon, jordgubbar, smulbär och blåbär här. Kanske kan man finna skönheten i det ogräsiga och flagnade också. Landar i att vår trädgård i alla fall rymmer själ, hjärta och liv. Och äppelträd som snart står i blom.

I veckan får jag inspiration av färgskalan hemma hos Hanna Dahlbäck och hennes familj. Det är så härligt när man kliver in i ett hem som känns så självklart. Och så gillar jag jättemycket Ewa Sandborgs fina jobb med skedarna som du finner här på Helg.

Veckans bästa: En miniresa till Stockholm med rundvandring på Operan och baletten Törnrosa som guldkorn.

.

Veckans sevärda: Dokumentären "The Barkley marathons", fascinerande om galen löpartävling som kan ses av alla som gillar udda original.