Lunchtimmen är en favoritstund. För det mesta cyklar jag hem och äter min omelett i tystnad, med boken framför mig på köksbordet. Det är en vilsam och tyst kontrast till öppet kontorslandskap.

.

En annan lunchfavorit är att träna. På fyrtio minuter hinner man mycket och det är skönt att ha motionen gjord när man kommer hem för dagen.

Just nu har min 11-åring sommarlov och i väntan på att vi vuxna ska ha semester är hon hemma själv på dagarna, med hunden som sällskap.

.

Strax innan tolv cyklar jag därför hem för att fixa mat och hålla sällskap en stund. Vi värmer gårdagens rester och äter lunch i soffan framför någon Youtuber på tv:n. Hunden hoppar upp bredvid. Först kommer en tass på mitt knä och snart har jag henne som en varm kanelbulle i famnen. Så sitter vi där en liten stund, jag och mina tjejer. Och trots att jag jobbar, så känner jag mig lite sommarledig ändå.

.

Sedan trampar jag tillbaka till jobbet, jeansen är fulla av hundhår och intorkat slem, men hjärtat är lyckligt och fritt.

Nu tar Helg sommaruppehåll. Jag ska jobba med lite annat här på tidningen och sedan ska jag vara ledig. Vi ses igen till hösten!