Laleh sjunger in årstiden med "Vårens första dag" och jag cyklar till jobbet i morgonsol. Den trehjuliga elcykeln får sommarvila och jag trampar lätt med tvåhjulingen. Korg på styret för handväskan. Med glädje samlar jag olika tecken på vår. De första blommorna har tittat upp vid Tingsställets vägg, precis som de brukar. Vissa gator är sopade, det ger mig alltid en frihetskänsla. Till och med flugorna känns okej.

.

På jobbet ligger det första utkastet av Alexandra Anderssons krönika och väntar i mejlkorgen. Under veckan bollar vi en del tankar kring hennes text och jag lär mig av att följa med i hennes process. Gillar att se hur krönikan växer med veckans dagar, bli tydligare och renare. Hennes text om hudvård (bland annat) hittar du på här på Helg.

.

I dag uppmärksammar vi också Päronmorsans skapare, Teresa Tingbrand. Vi har träffat henne tidigare men är det åter dags, eftersom hon precis släppt sin första barnbok.

Mammor med håliga, lätt korviga strumpor och hem med smulor under soffkuddarna. Bilderna som hon tecknar fram i sin ateljé på Dalarö känns mjukt sympatiska.