Vi har kommit en tredjedel in i Rosa bandet-kampanjen. Jag ser Efva Attlings designade band med texten "Beat it" vid kassan i butiken, och rosa produkter i form av bomullsrondeller, snackmorötter och frukostflingor. Annars känns det lite tystare än vanligt?

.

Får meddelanden om att lägga ett hjärta som status på Facebook för att andra kvinnor ska komma ihåg att det är "förebyggande av bröstcancervecka". Känner att det skaver lite i mig, men lämnar och scrollar vidare.

Samma dag läser jag några ord av en gammal klasskompis, som drabbades av just bröstcancer för några år sedan. I dag sitter hon med i Bröstcancerföreningarnas riksorganisation och brinner för motion och kost som komplement till medicinsk behandling.

.

Jag citerar henne rakt av: "Det här med att posta ett hjärta för att uppmärksamma kampen mot bröstcancer ... Allvarligt – det leder ju inte till nåt konkret." Så ger hon tre förslag på saker som gör skillnad: Stötta en drabbad vän eller anhörig, undersök brösten eller ge ett bidrag till forskningen.

Jag tänker att ibland kan ett hjärta eller ett gilla spela all roll i världen, men många gånger finns det andra alternativ som är så mycket viktigare.