.

Lyssnarnas sommarvärld

Under en kampsportövning på sin svensexa för några år sedan råkade Jonas Waltelius ut för en svår olycka och bröt nacken. Istället för bröllop tillbringade han sex månader på sjukhus. ”Mitt sommarprat ska handla om när livet ändras och framför allt när relationen till den man älskar tvingas till ändring. Vad som sker i relationen när ens partner måste hjälpa dig med de mest självklara rutiner.”

Jonas Waltelius från Linköping har blivit framröstad till lyssnarnas favorit i det klassiska radioprogrammet Sommar i P1. Hans sommarprat sänds den 18 juli.

.

Sveriges största narkotikamål

1,4 ton kokain med ett gatuvärde på flera miljarder kronor beslagtas på en segelbåt i Västindien. Kokainet blir en del av Sveriges största narkotikamål genom tiderna och kallas för ”Operation Playa”. En svensk medborgare pekas ut som huvudman. I tingsrätten blir han dömd till arton års fängelse, men i hovrätten frias han helt. Just nu ligger dokumentärserien ”Operation Playa” i tre delar på SVT Play.

.

Mordgåta som chockade USA

Förra månaden kom ytterligare en dokumentärserie på Netflix av bröderna Duplass (som också gjort ”Wild wild country” om kontroversielle gurun Bhagwan Shree Rajneesh). Nu har de tagit sig an det amerikanska fallet som gick under namnet ”Pizzabombaren”. ”Evil genius” tar sin början när ett pizzabud kliver in på en bank med en hemmagjord bomb runt halsen.