.

Det finns 365 dagar på året – men temadagarna är betydligt fler än så. En hemsida som samlar alla temadagar får antalet till 666. Vissa är rätt uppbenbara, som kladdkakans dag, medan andra är svårare att förstå. Som handduksdagen. Den visar sig hedra författaren Douglas Adams, och är en referens till hans bok "Liftarens guide till galaxen". Vi har också trä nålen-dagen och caps lock-dagen. I morgon är det fotens dag och på tisdag firar vi tydligen slarvigheten.

.

Den här veckan har vi avverkat två som får mer rampljus än de flesta andra. Nämligen fettisdag och alla hjärtans dag. Vi har alltså ätit semlor och kanske gett en ros till någon vi tycker om. En tvist på alla hjärtans dag och den verkliga romantiken bjuder krönikören Liza Nilsson på. Hennes text finner du här på Helg.

.

Själv kan jag känna mig mättad av all reklam om gåvor. Hur långt räcker en kram när erbjudandena handlar om weekends i storstäder, dyra underkläder och armbandsklockor? Jag kan också önska mig en massa saker som jag tänker skulle göra mig glad. Så får jag en akvarall med hjärtan på av min dotter. Och inser att jag har precis allt jag kan önska mig.