Det kallas för isdygn, när hela Sverige har en dygnstemperatur under nollan. Jag sitter bakom ratten och kör genom ett sådant isdygn, på väg till en intervju. Varje blickfång är fyllt av vitfluffiga grenar och aprikosmelerad himmel. Jag tänker det tusen gånger om, att det är vackert. Det är så vackert. Och ljuset kommer faktiskt åter.

.

I Älvsbyn träffar jag Tina Andersson som älskar att baka tårtor. Just nu går tredje säsongen av "Det stora tårtslaget" på tv. Bolaget som producerar serien drivs av före detta Pitebon Catarina Lundbäck. I höstas mötte jag och min dotter upp Catarina i Stockholm och följde henne till inspelningen på Siggesta gård. Kul att se hur det ser ut och går till bakom kulisserna. Kul också att se och smaka "den snyggaste och godaste tårtan i programmets historia" och att träffa Marie Serneholt och Mattias Ljungberg plus alla trevliga i produktionen. Vi hade en härlig heldag i tårtornas värld. Men jag lovar, Tina Anderssons variant i nallebjörnsform smakade minst lika gott.

.

Min bästa tårta: Bröllopstårtan när jag gifte mig för tio år sedan. Blåbär och vit choklad. Just nu är mitt bästa fika proteinmuffins med mandel och citron. Vilket är ditt?