Pekka Heino ser fram emot "Go’kväll"
Pekka Heino blir en av två nya programledare för SVT:s "Go’kväll" i vår.- Det är ett enormt tillfälle att få användning av all erfarenhet jag samlat på mig under mina 25 år på tv, säger han.
Inger Ljung blir en av två nya programledare för "Go´kväll".
Foto: Johan Gunséus
- Jag läser redan en massa böcker, går mycket på teater och bio och tycker att det är roligt med lite matlagning. Jag tycker om att träffa nya människor, som man gör i det här programmet.
Heino, som länge arbetat som programpresentatör på SVT, hörde av sig till "Go’kvälls" redaktion när han fick höra att Joachim Vogel och Anja Kontor skulle sluta. Det visade sig att de redan tänkt på honom som potentiell programledare.
Den andra nya programledaren är Inger Ljung, som tidigare arbetat som tv-reporter i Malmö och Umeå. Beppe Starbrink leder programmet i dag och kommer att fortsätta med det. De tre ska leda programmet en vecka var, men hur Heino ska sätta prägel på sina veckor vet han inte än.
- Programmet har en tydlig form, och jag är den jag är. Jag har ingen medveten plan, det blir som det blir.
Slutar presentera
Programmet har i snitt 800 000 tittare varje kväll, men Pekka Heino är inte nervös. Han ser det som en oerhört stor ära att ta över programmet, men tror inte att han blir kvar lika länge som sina föregångare.
- Jag har aldrig haft något behov av att planera mitt liv i förväg på det sättet. Vi får se hur länge det blir.
Men sin roll som programpresentatör på SVT kommer han att lämna.
- Det blir tydligare om jag bara gör "Go’kväll".
FAKTA Pekka Heino
Ålder: 49 år.
Bor: Stockholm, vilket innebär pendling till Umeå där "Go’kväll" spelas in.
Gjort tidigare: Har jobbat med tv i 25 år, i huvudsak som programpresentatör och speakerröst.
Intressen: Familj, vänner, musik, film, litteratur, matlagning.
Bor: Stockholm, vilket innebär pendling till Umeå där "Go’kväll" spelas in.
Gjort tidigare: Har jobbat med tv i 25 år, i huvudsak som programpresentatör och speakerröst.
Intressen: Familj, vänner, musik, film, litteratur, matlagning.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!