Det är viktigt att värna matkvalitén och ett miljövänligt jordbruk.
Av den uppfattningen var deltagarna i det kulturkafé som Norrfjärdens hembygdsförening nyligen anordnade i Ottergården. Där Tanya Hultman, Holmträsk, gav en intressant historik kring närproducerad mat.
Tanya Hultman och maken Bill har under flera år bedrivit morotsodling, men har nu växlat om till köttuppfödning i Lakafors.
Deltagarna i kulturkaféet fick en ingående lektion i frågan om djurhållning .Hultmans satsar på Anguskor och dessutom på gårdsbutik.
Det klargjordes vidare att ju närmare maten är producerad desto lättare kan det vara att ta reda på fakta om den samt ett sätt att gynna en levande landsbygd.
De som mött upp för att lyssna och samtala instämde i att man med närproducerat gynnar miljön, stöder det lokala näringslivet och hjälper till att garantera att det på nära håll fortfarande finns mindre producenter som sätter kvalitet före kvantitet.