Så här gör du
Jägarpasta
Maträtten dekoreras med lingon och några plommontomatklyftor.
Foto: Anders Olofsson
Portioner: 4-6
Tid: ca 20 min
Ingredienser:
200 g Strimlad Varmrökt Pitesida
400 g Strimlat Älgkött
500g Norrmejeriets Creme fraiche
1 dl Norrmejeriets vispgrädde
100 g Valfri Grönmögelost
100 g Riven Mozzarella
½ purjolök hackad i småbitar
1 st strimlad Rödlök
0,5 dl lingon
Salt
Vitpeppar
Lingon
1. Bryn purjolöken och rödlöken ett par minuter, ta upp den sen ur pannan.
2. Bryn nu sidfläsket och älgköttet i ett par minuter därefter blandar man resten av alla ingredienser och låter detta småkoka i fem-tio minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Koka upp valfri pasta. När pastan och det övriga är klart blanda ihop detta i pastagrytan. Lägg upp det på fatet och dekorera med att strö över lite lingon och några plommontomatklyftor.
Smaklig måltid!