Jägarpasta

Maträtten dekoreras med lingon och några plommontomatklyftor.

Maträtten dekoreras med lingon och några plommontomatklyftor.

Foto: Anders Olofsson

Piteå2015-11-26 06:00

Så här gör du

Portioner: 4-6

Tid: ca 20 min

Ingredienser:

200 g Strimlad Varmrökt Pitesida

400 g Strimlat Älgkött

500g Norrmejeriets Creme fraiche

1 dl Norrmejeriets vispgrädde

100 g Valfri Grönmögelost

100 g Riven Mozzarella

½ purjolök hackad i småbitar

1 st strimlad Rödlök

0,5 dl lingon

Salt

Vitpeppar

Lingon

1. Bryn purjolöken och rödlöken ett par minuter, ta upp den sen ur pannan.

2. Bryn nu sidfläsket och älgköttet i ett par minuter därefter blandar man resten av alla ingredienser och låter detta småkoka i fem-tio minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Koka upp valfri pasta. När pastan och det övriga är klart blanda ihop detta i pastagrytan. Lägg upp det på fatet och dekorera med att strö över lite lingon och några plommontomatklyftor.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om