Vilken verklighet gäller egentligen?
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.
De förändringar som redovisas är att Piteå älvdals sjukhus skall heta Almquists sjukhus, att obs-platserna skall heta husläkarplatser och för vården skall husläkarteam ansvara i samarbetet med sjukhusen i Piteå.
Men vad menas? Jag förmodar att det inte bara handlar om namnbyten. Beträffande ett ev nytt namn på Piteå älvdals sjukhus, varför inte Dr Wallqvists sjukhus, en person som är känd även utanför Piteå. Vad menas med samarbete med Piteå älvdals sjukhus? Finns det i dag inget samarbete mellan distriktsläkarna och sjukhusläkarna inom Piteå älvdal? Jag har den uppfattningen att så sker redan idag, åtminstone för mig som patient på Piteå älvdals sjukhus såväl akut som planerad. Eller handlar det om att besluten eller verksamheten skall flyttas för avgörande till Pite älvdals doktorer?
Jag har ju tidigare blivit uppmanad av folkpartiets Piteågrupp att ta del av verkligheten. Det har jag gjort som patient på Piteå älvdals sjukhus, vårdcentralen i Arjeplog, IVAK i Gällivare, kärlröntgen på Sunderby sjukhus och även Umeå universitetssjukhus.
Ett varmt tack till er alla som tagit hand om mig på de olika inrättningarna.
Även som v-politiker har jag tagit del av verkligheten i form av Vårdalliansens förslag till landstingsplan. Den vårdplan som Mansten kritiserar. Är det alltså så att vårdalliansens har en plan och Folkpartiet liberalerna i Norrbotten en plan eller är det bara Piteågruppen som har en annan och egen plan för Piteå älvdal. Jag har trott på (och är kritisk till) Vårdalliansens plan. Vilken verklighet gäller?