(SVAR-VINJETT) Jag ska be att få tacka Helena Jonsson och Nils-Olov Lindfors, LRF, för deras klargörande replik på debattsidan i Piteå-Tidningen den 13 januari.
Även om vi kanske tycker olika så är en tvåvägskommunikation alltid att föredra. De säger emellertid att de har ”informationsutbyte” och det gäller ”alla partier”. Jag ber Jonsson eller Lindfors nämna ett enda sådant tillfälle då någon av dem eller någon annan representant för LRF kontaktat mig som landsbygdspolitiskt talesman eller haft överläggningar med oss sen valet i september. Jag om någon borde veta det, men ni kanske vet bättre än jag?
Det är vidare lite tålamodsprövande att återigen, utan en närmare precisering, få sig argumentet till livs om ”alla människors lika värde”. Helena Jonsson har fortfarande inte tagit fram en enda punkt i vår politik som stödjer hennes argumentation. Fast egentligen är det ren brist på argumentation, snarare använder hon stora ord utan innehåll vilket förklarar hennes ovilja att förklara vad hon egentligen menar.
Vi anar förstås att detta har att göra med att vi förordar en migrationspolitik som ligger närmare till exempel Norge och Danmark i ambition och innehåll. Vidare framgår det av Jonssons och Lindfors replik att de har fler synpunkter på vår politik. Vi är inte tillräckligt EU-vänliga, inte tillräckligt klimatalarmistiska, vi har åsikter kring djurskyddet och vi gillar kärnkraft för mycket.
Detta hade ju kunnat vara väldigt intressanta ämnen att diskutera inom ramen för LRF:s debatter, där hade vi kunnat lyfta våra ståndpunkter och våra meningsmotståndare hade fått möjlighet att bemöta oss, vilket emellertid inte verkar bli fallet. Men det är ju lite märkligt, om det redan är stipulerat vad man måste tycka på så många områden, varför då överhuvudtaget ha några debatter? Då räcker det ju med ett antal dekret från LRF:s ledning vad medlemmarna ska tycka. Man kan ju undra vad LRF:s medlemmar anser om detta?
Den 27 december kungjordes den så kallade ”decemberöverenskommelsen”, vars uppenbara syfte är att eliminera Sverigedemokraterna från politiskt inflytande. Vi är de första att tillstå att vi är i minoritet i riksdagen och om de övriga sju partierna är överens om att föra en dålig politik så står det inte i vår makt att stoppa detta. Genom att fälla regeringens budget den 3 december har vi emellertid tvingat Alliansen att bekänna färg, ifall man ville agera opposition eller inte. Svaret har vi nu fått, att Sverigedemokraterna numera är det enda riktiga oppositionspartiet i riksdagen. För oss är demokrati nämligen på riktigt.
Bonde och landsbygdspolitisk talesman