.

Ny innebandyhall behövs

Jag vill ha en ny innebandyhall i Öjebyn! Jag vill ha en hall som är menad enbart för att spela innebandy. För det första så har vi för lite träningar på innebandyn för att det är så många andra sporter i samma hall.

För det andra så börjar kanske fler att spela innebandy och det blir roligare då man är fler. Det är också bra för alla som spelar innebandy att få fler träningar eftersom man utvecklas mer. Dessutom så behöver man inte stressa iväg till omklädningsrummet bara för att det kommer en ny träning direkt efter.

Nico,

Solanderskolan, årskurs 6A

.

Stoppa barnarbetet

I många olika kulturer utnyttjas barn av giriga vuxna som vill tjäna pengar. Jag kan inte förstå att vissa har hjärta att behandla barnen som dom gör.

För det första är det alltför många barn som tvingas arbeta. När barnen tvingas arbeta berövar man de deras barndom och deras rätt till utbildning, lek, vila och fritid. För det andra får barnen dåligt betalt samtidigt som dom lever under usla förhållanden. Dessutom är det vuxna som låter barnen jobba fast dom vet om att dom tar ifrån barnen deras barndom.

Snälla politiker ta tag i det här nu! Det skulle vara ett steg närmare rättvisa och jämlikhet för barn i hela världen.

Nellie,

Solanderskolan, årskurs 6A