Alla våra Halloween-iga pyssel är enkla att göra.

.

Spöke

Det lilla spöket kan man göra av en godisklubba, men vi gjorde den av en grillpinne som vi satte fast en papperskula på i ena änden. Sedan tar man tre vita kaffefilter och sätter på varandra. Stoppa dem över klubban/kulan och vira ett litet gummiband under kulan. Då får du liksom till formen på spöket. Om du vill kan du knyta ett band över gummibandet och sedan måla ögon och spökig mun. Puffa upp ”kjolen”. Klart!

.

Spöksten

Spökstenen är ett snabb-pyssel. Välj en fin, lite platt sten. Måla med vit akrylfärg. Låt torka. Måla på ögon och mun med en svart penna. Gör flera, både glada och arga, kanske.

.

Pumpa med ögon

Pumpan. Ta en pappersmugg, vi hittade små gulliga glöggmuggar, och måla den med orange akrylfärg. Vänd muggen upp och ner. Limma fast en grön bit papper som stjälk på botten. Måla ögon och mun med svart penna.

.

Fladdermus

Vår favorit är fladdermusen. Måla en toarulle svart. Vik ner toppen så att du får öron. Rita en vinge, vik pappret dubbelt och klipp ut. Limma eller tejpa fast på ryggen. Måla ögon, eller klipp ut av papper och limma fast. Gör samma sak med de vampyriga tänderna.