Du behöver:

En banan

Runt tio sötmandlar och lite sesamfrön

(tål du inte nötter är solroskärnor bra)

en eller två rutor choklad (vi tog 70 procentig)

.

Gör så här:

Börja med att slå igång ugnen på 200 grader.

Skala bananen och dela så du får två långsmala delar.

Lägg på ett bakplåtspapper och mosa bananerna försiktigt med en gaffel. Då blir de plattare och rymmer mer nötter på!

Grovhacka nötterna och strö över.

Sätt in i ugnen cirka femton minuter. Under tiden kan du antingen hacka chokladen, riva den med rivjärn eller hyvla med osthyvel. Här kan det vara läge att be en vuxen om hjälp!

När nötterna fått lite färg i ugnen är det dags att ta ur bananerna. Strössla över chokladen direkt, då smälter den lite.

.

Servera med valfritt tillbehör. Kanske med vaniljyoghurt, eller ät med vanlig vaniljglass om du har lust.

Vi gjorde supersnabb hallonglass. Mixa kvarg med frusna hallon och söta lite. Hallonglassen blir rosa och god.