Tidigare i veckan var några arbetskompisar här på tidningen och gjorde en artikel om allt vatten som riskerar att svämma över just nu.

När de var vid kraftstationen i Sikfors hittade några arbetare en plastflaska som guppade i vattnet. Den hade ingen etikett på sig och såg gammal ut.

Inuti flaskan låg två ihoprullade teckningar och lite text som var väldigt blekt. Därför tror vi att flaskposten har guppat omkring i ganska många år.

Artikelbild

| Här i Sikfors hittades flaskposten. Den är förmodligen ”postad” i Vidsel.

Bilderna föreställer ett rådjur som hoppar och en kanin och en ekorre på en äng. Det verkar som att det är en tjej i Vidsel som har ritat bilderna och så har hon skrivit lite om att det är trist att så många kompisar reser bort på sommarlovet.

Vi på Barnsidan har gjort lite detektivarbete för att hitta personen som har ritat bilderna, men inte fått tag i henne. Har du några tips, så att vi kan lösa gåtan med flaskposten? Hör gärna av dig till pelle.tott@pt.se.

Flaskpost i filmer:

* I "Pippi Långstrump på de sju haven" sitter Pippis pappa inspärrad i ett torn. Han skickar flaskpost för att hon ska komma och rädda honom.

Artikelbild

| Så här ser de två breven i flaskan ut! Känner du igen dem? Hör gärna av dig till oss.

* Den föräldralösa flickan Penny, som är fångad av Madame Medusa i filmen ”Bernard och Bianca” skickar flaskpost för att bli räddad.

.

Kända flaskpost-historier:

* Tidigare i år upptäcktes en flaskpost som skickades 1886. Det gick fortfarande att läsa meddelandet. Flaskposten hittades på en strand i Australien. Texten handlade om forskning av hur havet rör på sig och var alltså inte ett meddelande från någon som var i nöd.

* I mars 2014 hittade en tysk fiskare en flaskpost i sina nät. Flaskposten hade kastats i vattnet den mer än hundra år tidigare. Den flaskan hade guppat länge i havet!