I Alexanders rum hörs bara ljudet när hans fingrar snabbt klickar på musen eller trycker in knappar på tangentbordet, som lyser i olika färger. Han har hörlurar på huvudet och blicken är riktad in i skärmen.

Efter skolan är det äntligen dags att spela Fortnite.

.

Artikelbild

| Alexander gillar att se när proffsen spelar.

Fortnite är ett överlevnadsspel som lanserats av Epic games. Det finns i två varianter, ”Save the world” och ”Battle royale”. Det senare är en riktig världssuccé med 200 miljoner spelare registrerade i världen.

– Jag spelar en del Counter-strike och NHL också, men Fortnite är roligast. Jag gillar att det inte kostar något och det är kul att kunna vara kreativ och bygga saker. Och så är det roligt att vinna strider, säger Alexander.

.

Brukar du spela med dina kompisar?

Artikelbild

| Tangentbordet blinkar i olika färger.

– Oftast spelar vi tillsammans online, men ibland samlas vi och lanar. Det kan också hända att man sitter och kollar en stund på en kompis som spelar, men man lär sig mer av att se på de som är jätteduktiga. Min favorit är Tfue. Ett bra tips jag lärde mig av honom är att fästa olika funktioner på speciella knappar på musen och tangentbordet. Då blir vissa grejer i spelet mycket enklare.

.

Artikelbild

| ”Jag blir såklart glad när jag vinner och när det går dåligt blir jag lite arg”, säger Alexander.

Är det svårt att spelet är på engelska?

– Nej, jag tycker det går ganska bra. Jag har en kompis som lärt sig jättemycket engelska genom att spela. Då blir engelskalektionerna i skolan enklare!

Hur började du spela?

– Min mammas nya kille spelade, det var så jag kom in på det.

.

Har du några regler för när eller hur mycket du får spela?

– Förut hade jag regler hos pappa, men inte nu. Det fungerar rätt bra. När jag inte går skola eller har träning så sitter jag ganska mycket framför skärmen, berättar Alexander som tränar fotboll och innebandy.

– Jag tänker inte på att röra mig extra för att jag sitter stilla framför datorn. Förutom träningarna så cyklar jag till skolan och är ute på rasterna.

.

Spelar du varje dag?

– Ja men mest på helgerna. Det är ingen idé om man har tio minuter över, men på en halvtimme hinner man köra ett game så det kan jag hinna före skolan.

Blir du på dåligt humör om det går dåligt?

– Jag kan bli lite arg, då får mamma säga åt mig att vara tyst. När jag vinner blir jag såklart glad. Om maten är klar mitt i ett game så kan mina föräldrar få säga åt mig några gånger innan jag kommer och äter.

.

Förutom datorn, hörlurar och det speciella tangentbordet har Alexander också en riktigt schysst stol.

Den har han själv tjänat ihop till.

– När jag såg den i en katalog bestämde jag mig för att sälja jultidningar så att jag skulle få den, säger han.

Sedan blir han tyst. Det är dags för ett nytt game.