Efter månader av flitigt arbete har årets balkommitté planerat festligheterna så att årets bal ska bli den bästa hittills. Även om det mesta är klart finns det fortfarande detaljer som ska sättas på plats.

Hur har det varit att planera?

Alva: Det har inte varit så svårt, vi har tagit mycket inspiration från tidigare år men det har ändå varit stressigt.

Linnea: Vi har försökt satsa på ett nytt koncept så det var vi tvungna bestämma från grunden. Vi har försökt förnya underhållningen och bytt lokal till en med större dansgolv.

Hur tog ni reda på vad folk ville ha?

Alva: Vi hade en röstning på internet där det fanns några alternativ på saker som har varit med tidigare år som deltagarna kunde välja mellan för att kolla vad deltagarna ville ha kvar och vad de ville ändra. Sedan skickade vi det till studentgruppen och klassföreståndarna som i sin tur delade med varsin klass.

Linnea: Eftersom vi ville göra balen lite annorlunda i år så hjälpte det att få många olika åsikter men det var samtidigt svårt att få ihop så att alla skulle få som de ville.

Hur mycket har ni kvar att göra?

Alva: Det är inte jättemycket, vi ska sälja biljetter, dela ut info om balen, vi ska fara till Pite Havsbad, sammanställa allt och pynta, sedan ska vi fixa det sista i budgeten.

Hur taggade är ni?

Linnea: Taggade? Mest stressigt nu när det fortfarande är saker som måste hinnas med men det känns kul att få ha varit delaktig och påverkat själv.

På en skala 1-10 hur fantastiskt kommer det bli?

Linnea: Tio…

Alva: … tusen, definitivt.