Filmfestivalen PEFF, Piteå Elev Film Festival, har länge organiserat en årlig filmtävling för ungdomar i högstadiet och gymnasiet där alla får komma med bidrag. Den enda regeln är att filmen måste vara under 5 min lång och eventuell musik ska vara royalty-free, sedan är det bara låta fantasin flöda.

Hur kändes det att gå upp på scen och ta emot priset?

– Det kändes väldigt bra, vi har jobbat på den ända sedan i september och blev klar för bara en månad sedan, så det kändes skönt att få belöning för det hårda jobbet.

Artikelbild

NÖJD. Niklas fick gå upp på scenen två gånger för att ta emot pris.

Vad ska du göra med vinstpengarna?

– Oj, det har jag ingen aning om, ena priset var ju bara till elektronikprodukter. Jag antar att vi som gjorde filmen ska dela på det men jag vet inte vad jag ska göra med det.

Trodde du att du skulle vinna båda priserna?

– Jag visste inte förens nyss att det fanns flera priser. Jag hade ju såklart förhoppningar om att vinna för bästa film men jag var osäker eftersom jag inte visste vilka kriterier som juryn går efter, jag är väldigt stolt över produktionen och jag tycker Linnea har gjort ett mycket bra jobb.

Artikelbild

UTBILDNING. Mellan filmvisning och prisutdelning föreläste regissören Ted Kjellsson om hans liv och tips på hur man blir bättre filmskapare.

Är det något tips du kan ge till kommande PEFF-deltagare?

– Ta er själva inte för seriöst. Gör film för att det är roligt, inte för att ni vill vinna.

Fotnot: Niklas Karlsson gjorde filmen tillsammans med Jonathan Eriksson.

Sömnarkivet finns att se på Vimeo.com