Kreativt pyssel med godlukt på Kaleido

UNG Ingredienser som man sällan brukar blanda tillsammans kan bli något som exploderar på sociala medier. Ung kreativ lägger kemiblandningen i ungdomarnas händer och tillverkade bomber för bad.

Ung kreativ är en mötesplats för ungdomar i Piteå Kommun där de får umgås och skapa nya saker tillsammans på torsdagskvällar, alla är välkomna och det är helt kostnadsfritt.

Förra veckan anordnade Ung kreativ med pysselträff där ungdomar fick komma och göra egna badbomber, en blandning av bland annat citronsyra, bikarbonat och kokosfett som sen löses upp i vattenbad och vårdar kroppen.

Ungefär hur många brukar komma på Ung kreativ?

– Det är olika varje gång beroende på vad vi gör, det kan vara alltifrån fem till tjugo personer men generellt brukar vi vara omkring åtta eller tio personer, säger Emma Svanberg, workshophandledare på Ung kreativ.

Hur kom ni på idén att göra egna badbomber?

– Jag söker mycket inspiration till vad vi ska hitta på härnäst från Pintrest, kollar vad som är inne, trendigt och vad jag själv vill göra. Jag frågar också de som kommer vad de tycker är kul och skulle vilja att vi gjorde. Jag har även en systerdotter som är mycket på Youtube och brukar skicka mig videos på saker som folk gör och det här var en sån grej som hon ville att jag skulle göra.

Vad tycker du om att saker som Ung Kreativ ordnas för unga i Piteå?

– Jag tycker det är jättekul! När jag var i gymnasieåldern så var detta någonting som jag saknade. Ungdomar nu för tiden kanske inte har något annat intresse eller något annat att göra på kvällarna och när man är ung kanske man inte har nog med pengar för att göra sådant själv så då kan de komma hit och prova istället.

 
 
  • Mest lästa artiklarna

Krönikor