Bokförlaget Novellix, ett företag som specialiserat sig på att ge ut små noveller, vill bredda sitt boksortiment och ta in nya, unga röster. Därför ordnar de i år en novelltävling för dig som är under 26 år. Vinnaren av tävlingen får ett bokkontrakt på den egenskrivna novell och en biljett till Bokmässan i Göteborg senare i år, där novellen kommer att släppas.

.

Temat för tävlingen är kaos i olika former och vilka associationer ordet väcker hos dig som skribent. Tolkningen är väldigt fri och skulle du bli vinnare och bli publicerad hamnar du i gott sällskap. Andra författare som har publicerat noveller hos Novellix är bland annat Håkan Nesser, Jonas Hassen Khemiri och Agatha Christie.

Artikelbild

| INSPIRATION. I samband med tävlingen släpper Novellix en ask med fyra nyskrivna noveller om att vara ung: ”Juan-les-Pins" av Sandra Bejier, ”En vinterlek” av Elin Bengtsson”, ”Till varje pris” av Sara Kadefors samt ”Levande läppar rekommenderas” av Johanna Nilsson.

.

För dig som går i åttan finns det en egen tävling – Lilla Novelltävlingen. En jury väljer ut sitt favoritbidrag som sedan publiceras som en novell. Temat för denna tävling är förändring och novellen ska vara mellan 5 000 och 8 000 tecken, inklusive blanksteg. Du kan skicka in ditt bidrag fram till den 30 juni.