Fitzcarraldo

Speltid: 158 min

Genre: Drama, Äventyr

Går att hyras på: Amazon

Handlingen följer den extremt bestämde Irländaren Brian Sweeney Fitzgerald (Klaus Kinski) medan han försöker fullfölja sin dröm att bygga ett operahus mitt i Sydamerikas djupa djungler. Filmen är en av den Tyska regissören Werner Herzogs mästerverk, och ledde till en vinst för bästa regi i den prestigefyllda filmfestivalen i Cannes. Det var Herzogs starka vilja som gjorde denna i stort sett omöjliga film möjlig. Som bevis på hans galenskap så drog de ett riktigt skepp över ett berg under inspelningen.

Aguirre, The Wrath Of God

Speltid: 93 min

Genre: Drama, Äventyr

Går att hyras på: Amazon

Ännu en av Herzogs mästerverk som bevisar att han är kungen av svettiga djungelfilmer. Den här gången följer vi den sinnessjuke Don Lope de Aguirre under en expedition för att finna den försvunna staden El Dorado som sägs vara av guld. Detta är ännu ett samarbete mellan Herzog och den galna skådespelaren Klaus Kinski som är känd för sin korta stubin. Herzog lyckas utmärkt regissera Kinski att vara så subtil och obehaglig som det bara går. Denna film är ett måste för filmälskaren.

Sorcerer

Speltid: 121 min

Genre: Äventyr, Thriller

Går att hyras på: Amazon

Fyra män från olika ställen på jorden får i uppdrag att frakta en lastbil full av nitroglycerin genom Sydamerikas djupa och farliga djungler. Jag tror inte någon film tidigare lyckats få mig att hålla andan så länge som denna gjorde under sitt klimax. I den mesta kända och den mest spännande scenen i denna film så måste huvudkaraktärerna ta lastbilen över en hängbro i spöande regn. Under dessa 11 minuter så kändes det som att mitt hjärta stod stilla på grund av spänningen. Denna film bevisar att regissören William Friedkin är en mästare på spänning.

ApocalypseNow

Speltid: 153 min

Genre: Drama, Krig

Går att hyras på: Itunes

Under Vietnamkriget får kapten Benjamin Willard (Martin Sheen) i uppdrag att eliminera överste Kurtz (Marlon Brando) som sägs ha blivit galen och har utsett sig själv till halvgud bland den Kambodjanska urbefolkningen. Regissören Francis Ford Coppolas Vietnamepos kan endast beskrivas som ett mästerverk. Allt från fotot till ljudet till skådespeleriet är utfört med sådan noggrannhet att filmen enligt mig nästan är helt felfri. Den långa speltiden gör så att det känns som att vi tittare långsamt blir galna tillsammans med karaktärerna medan de åker längs med de långa floderna i den Kambodjanska djungeln. Om du inte sett denna film så föreslår jag att du avbryter vad du än håller på med och går och ser den nu.