Om vi utgår från teorin att universum är oändligt så är det, enligt mina uträkningar, omöjligt att det inte finns intelligent liv någon annan stans än här på jorden.

Om de skulle se oss just nu, skulle de troligtvis undra vad vi håller på med. Varför värmer vi vår mat? Vad är musik? Varför ansluter vi oss till vissa personer men undviker andra? Men mest av allt: Varför använder vi den avancerade forskningen och teknologin vi har åstadkommit under vår existens för att skapa vapen av massförstörelse; som vi sedan använder på oss själva?

.

I många filmer har man sett när skurken skickar en stor missil mot andra sidan planeten och ett par hackers lyckas programmera om missilens koordinater så att den vänder och exploderar på avsändaren istället. Det är ungefär så det verkar om man ser det från utsidan, enda skillnaden är att vi gör det med mening.

.

Trots att vapenhandeln ökar år för år och vi just nu ligger på gränsen till ett kärnvapenkrig; en atombomb kanske ödelägger en stad och lämnar en stor krater, det större men kanske mindre märkbara problemet som påverkar oss alla, är global uppvärmning.

Om vi stannar på filmtemat vill jag referera till Kingsman, där det förklaras av antagonisten Richmond Valentine att jorden är en organism, människan är ett virus och global uppvärmning är en feber. Valentine fortsätter sedan med sin plan att utrota mänskligheten, vilket kanske inte är en ideal lösning men det går att lära sig av.

.

Om man komprimerade hela jordens historia till 24 timmar har människan endast funnits i drygt en minut. Tänk då att vi inte riktigt började förstöra naturen förens industriella revolutionen, det skulle betyda att på bara ett par sekunder har vi människor förstört vårt hem så att det är nära slutet. Om vi fortsätter i denna takt kommer vår ras vara utrotad.

.

Tro det eller ej, det är inte för sent än. Den så kallade Gaia teorin om att jorden helar sig själv med referens till att vår planet är en levande organism.

Näst intill alla fordonsbolag försöker tillverka miljövänligare varor och det finns sopsortering, återvinning med mera, men vad gör det om inte alla hjälper till? Individen kanske inte gör mycket men folkmassan kan göra stor skillnad, och för att göra en massa behövs många små.

.

Dessa utomjordiska livsformer sägs ju varit på besök förut, kanske kommer de rädda oss i sista sekund, eller välkomna oss till sin planet när vår är kaputt, men tills vi vet säkert kan vi inte göra annat än att göra vårt bästa med att rädda vår grön-blåa sten till hem.