LISTAT // X3 Det kommer konstant nya filmer och enligt mig är de bästa baserade på böcker. Här går jag igenom ett par av mina favoriter.

Miss Peregrine’s home for peculiar children

Författare: Ransom Riggs

Artikelbild

The magicians

Utgiven: Bok 2011. Film 2016

Jake ger sig ut för att hitta svar till hans farfars mystiska död på en ö i Wales genom ledtrådar i gamla brev och fotografier. Jag tycker filmen var mycket bra och boken är otrolig med smidiga relations- och karaktärsutvecklingar och mycket detaljer utan att det blir tråkigt.

The magicians

Författare: Lev Grossman

Artikelbild

Holes

Utgiven: Bok 2009. Tv-serie 2015

Quentin blir antagen till en högskola där de lär ut magi, han tror att alla hans drömmar har gått i uppfyllelse men det visar sig att denna värld, parallell med vår egen, även har en mörk sida. Både boken och serien är helt förbluffande och jag rekommenderar de starkt.

Artikelbild

Miss Peregrine’s home for peculiar children

Holes

Författare: Luis Sachar

Artikelbild

The magicians

Utgiven: Bok 1998. Film 2003

Stanley blir oskyldigt dömd till straffarbete mitt ute i öknen, under sin tid där märker han att allting kanske inte är som det verkar medan man parallellt får reda på vad som hände där i området förr i tiden och vad det har att göra med det som händer nu. Denna bok läste vi i skolan så den överträffade mina förväntningar rejält, döm inte en bok från dess omslag.