Resultat är baserade på en internetbaserad undersökning med 43 stycken svarande, som alla kommer att gå balen 2017.

.

Av dessa är 28 stycken av kvinnligt kön och 15 stycken av manligt. Eftersom undersökningen utfördes i en sådan liten skala kan resultatet givetvis skilja sig något från verkligheten.

.

Enligt studien tycks killar betydligt mer benägna att spendera pengar på sina balkläder än tjejer. Kanske beror det på att en kavaj är mer versatil än en balklänning, och därför förväntas kunna användas vid flera tillfällen. Däremot drar tjejernas budget iväg när det kommer till håruppsättning och smink, i de flesta fall för att dessa tjejer har valt att anlita proffessionell hjälp. Detta bidrar till att den genomsnittliga tjejen i slutändan spenderar lika mycket som en genomsnittlig kille.

.

Enligt vår undersökning kostar det strax över 3 000 kronor att gå balen, oavsett kön. För vissa har dock kostnaderna sprungit iväg till mer än det dubbla, en svarande uppgav att han har betalat 7 700 kronor för balkvällen. Av de tillfrågade anser 11 procent att priset är lagom, medan 36 procent anser att det är dyrt, men även värt pengarna och resterande 51 procent att balen är för dyr.