På fredag inleds den andra deltävlingen av Skandinaviska cupen som avgörs i Piteå under helgen.

Och redan tidigt fick arrangörerna ett stort dragplåster när det stod det klart att Charlotte Kalla skulle tävla på hemmaplan.

Under natten mot onsdag gick anmälningstiden till tävlingen ut – och då anmälde sig ett oväntat namn.

Finlands stjärna Matti Heikkinen, med ett VM-guld 2011, är anmäld och kommer att köra i helgen.

– Han är det stora namnet som har tillkommit. Riktigt kul att han valde att anmäla sig, säger tävlingsledaren Jenny Axelsson.

Utöver Charlotte Kalla och Matti Heikkinen finns också flertalet stora namn som kommer tävla i Piteå under helgen.

Några av namnen från det svenska landslaget är Teodor Peterson, Emil Jönsson, Ebba Andersson, Maja Dahlqvist och Anna Dyvik.

Från Norge kommer bland annat Anna Svendsen, Håvard Solås Taugböl, Erik Bransdal och Sondre Turvoll Fossli.

– Redan under tisdagskvällen rullade Norge in med sin stora vallatrailer in, så nu börjar det röra på sig.

Arrangören räknar med mycket publik under helgen på Lindbäcksstadion – men hur många det blir i slutändan är svårt att säga.

– Det är riktigt stort intresse. Det borde bli mycket folk, men hur mycket vågar jag inte säga. Det kan bli allt från 1000 till 5000 personer i publiken. Men realistisk är väl kring 3000, och det är ju riktigt, riktigt bra.

Arrangören har däremot fått ett bakslag då hemmaåkaren Sofia Henriksson inte repat sig från sin skada.

– Hon är skadad, och det är lite oklart vad det är. Först trodde hon att det var en sträckning vid magen. Men nu tror man att det är en stressfaktur i något revben, och nu väntar hon på röntgen.

Det var länge högaktuellt att Petter Northug skulle ladda upp i Piteå inför OS, vilket också var önskan från det norska landslaget.

– Han måste visa att han är i bra form och gå de rätta loppen. Så han kan komma till OS, sa norska landslagschefen Vidar Löfshus till TV2 i förra veckan

Men trots norska landslagets vilja kommer inte Petter Northug att komma till Piteå.

– Petter Northug kommer inte, vad vi vet. Han är inte anmäld i alla fall, så vi räknar inte med att han kommer. Han har inte haft någon kontakt med oss, säger Jenny Axelsson.