Gruppjumbon Italien placerade sig oroväckande enkelt i förarsätet vid tre tillfällen under tisdagsmatchen. 1–0-bollen låg i det svenska målet redan efter tre minuter. Att det kunde skapas ett sådant stort hål på grund av att Pia Sundhage valde att vila Nilla Fischer trodde jag inte. Eller var det kanske så att ytorna mellan mittfält och försvar blev än mer tydliga när temposvaga, rutinerade Caroline Seger inte hade Fischer i de bakre ledet som säkerhetsventil.

Under OS trampade Sverige på en rejäl mina mot Brasilien i gruppspelet. När det var dags för slutspel serverade Pia Sundhage en annan framgångsrik taktik vilket tog Sverige till straffavgöranden mot såväl Brasilien som USA. Sverige har flera rutinerade pjäser som varit med i flera mästerskap tidigare. Den faktorn borde väga tungt i en kvartsfinal mot värdnationen Holland. Värdlandet är dock kraftigt på gång. Inte minst intresset kring dam-matcher har ökat markant i fotbollslandet Holland. Tre gånger fler följde invigningsmatchen mot Norge jämfört med tidigare landskamper. Det lär bli fullsatt och tryck på läktaren under kvarten, men det skrämmer knappast svenskorna. Har man agerat i en vinna eller försvinna-match i en kokande fotbollskittel i Brasilien pallar man en match i Holland också.

När det gäller att palla för tryck bjöds det på trav av yppersta världsklass i Malmö igår. Alla som besökt Bodentravet under miljonloppet Norrbottens Stora Pris har haft möjligheten att njuta av världsstjärnan Propulsions framfart. Tillsammans med kusken Örjan Kihlström är Propulsion det fulländade ekipaget och när han igår lekte hem storloppet Hugo Åbergs Memorial på Jägersro fick man faktiskt nypa sig i armen. Örjan bevakade ledande Twister Bi innan han släppte av Propulsion över upploppet. Trots regnet och den blöta banan noterade Propulsion en 08-tid. Det snackas redan nu om mötet mellan Bold Eagle, Propulsion och nye svenske superstjärnan Readly Express. Förmodligen ställs de mot varandra i nästa års Prix dÁmerique.

Apropå superstjärnor som ställs mot varandra väntar Inlinesturneringen i Hemmingsmark för flera NHL-lirare. Kvartetten Viktor Arvidsson, Melker Karlsson, Adam Larsson och Oscar Lindberg har tagit stora kliv i sina respektive NHL-karriären och Kågedalspojken Arvidsson har ett nysignerat 240-miljonerskontrakt på fickan. Det är förstås en lek och ploj-turnering i Hemmingsmark, men när det vankas utslagsmatcher och final hemsöks de flesta av stjärnorna av tävlingsdjävulen.