Försäsongen ingav förhoppningar i Brynäs då den summerades med sex segrar på sju matcher.

Men sedan säsongen väl dragit i gång har alla kurvor pekat åt fel håll för vårens SM-finalist som är nästjumbo efter bara två segrar på åtta spelade seriematcher.

Brynäs har nu gjort näst minst antal mål i serien framåt (15) och släppt in näst flest bakåt (30).

Inte blev det bättre när ett skridskostarkt spöke från norr kom på besök. Det är nu fem år sedan Brynäs senast vann mot Skellefteå på hemmaplan. 3–2 skrevs siffrorna då, den 11 oktober 2012.

Den här torsdagskvällen inledde Brynäs visserligen starkt, kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och tog också ledningen redan efter 4.18 av matchen då Juuso Ikonen gjorde sitt första SHL-mål för säsongen.

Den energikicken räckte inte länge.

Skellefteås Emil Djuse kvitterade fem minuter efter Brynäs ledningsmål.

Henrik Hetta avslutade ett friläge med en fin backhand till 2–1 och med bara två sekunder kvar av första perioden fick Pär Lindholm iväg en puck som smet in under Felix Sandströms bortre arm till 3–1.

Brynästränaren Roger Melin bytte målvakt i pausen.

Det hjälpte inte.

Tim Söderlund, Oscar Möller och förre Brynäsforwarden Matt Anderson ökade på till 6–1 bakom David Rautio.

Då fick Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist nog och höjde rösten i omklädningsrummet så pass att det hördes långt utanför de stängda dörrarna.

Eller som han sa själv i pausintervjun med C More:

– Nu handlar det bara om att visa lite jävla känslor. Fastän det står 1–6 ska det fan smälla i varje byte. Det ska vara tokigt, det ska vrålas i båset när de gör mål men nu är det helt avslaget. Man måste pusha, skälla göra vad som helst för att väcka upp grabbarna.

Utskällningen fick dock inget vidare effekt.

Pär Lindholm ökade på till 7–1 för Skellefteå innan det ens hade gått tre minuter av slutperioden och talangen Tim Söderlund kunde åka hem som tvåmålsskytt efter att ha avslutat Skellefteås målkalas med ett läckert frilägesmål.

Brynäs? Fick dra igång måljingeln efter ett tröstmål i slutminuterna av Juuso Ikonen som därmed blev tvåmålsskytt han också.

Skellefteå har nu tagit två jättesegrar mot de båda bottenlagen.

Först 7–2 mot Rögle i Ängelholm den 23 september och nu 8–2 mot Brynäs i Gävle. (TT)