Edward Owusu spelade med Piteå IF ifjol, utlånad av AIK, och skrev nyligen på ett tvåårskontrakt med PIF.

Men av det blev det intet. Kontraktet är rivet.

– Tyvärr fick vi göra det, på grund av personliga skäl, berättar Anders Wallerström.

– Det är helt enkelt så att Edward inte kan flytta upp från Stockholm för att spela med oss av skäl vi inte kan gå in på. Jättetråkigt, men sånt händer ibland.

Ett stort avbräck givetvis eftersom Owusu var en av de absoluta topparna under fjolårssäsongen.

Men Piteå IF agerade snabbt. Idag torsdag blev Karl Cunningham klar för klubben och redan i morgon fredag kommer han hit för att göra sitt första träningspass med klubben.

Ser ni honom som en ersättare till Owusu?

– Nej, det är inte samma spelartyp. Cunningham är en central mittfältare, men en mer offensiv spelare än Owusu.

För ett par år sedan var han uppe i Gällivare/Malmberget. Ifjol spelade han division 2-fotboll för Ånge där han gjorde succé. I höstas fick han provspela för allsvenska GIF Sundsvall.

– Karl är en intressant spelare. Han har presterat riktigt bra i division 2 och utifrån samarbetet vi har med Ånge har vi fått möjligheten att tittat på honom i vår miljö, sa sportchefen Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning då.

Efter provspelet sa Hagblom:

– Det är stor skillnad på division 2 och allsvenskan, men han är en spännande och bollbekväm spelare. Det var kul att bjuda in honom och vi kommer att följa upp honom.

Anders Wallerström är väldigt nöjd med det färska förvärvet.

– Vi vet att flera andra klubbar var ute efter Cunningham, även några seriekonkurrenter till oss. Därför känns det jättekul att han valde att komma till oss. Han är dessutom i rätt ålder för vårt utvecklingsbara lag.

Har ni stängt butiken vad gäller nya spelare?

– Nej, vi kommer nog att bjuda in någon spelare till provspel. Men vi känner oss lugna i det här läget, det är ingen brådska med det.

Som nykomling i division 1 norra klarade sig Piteå IF kvar i serien förra säsongen. Premiären 2016 spelas borta mot självaste Brommapojkarna 17 april. Första hemmamatchen i serien blir mot Akropolis 24 april.

Träningsmatcherna inleds i februari, den sjunde mot Morön och den 14:e mot Boden.